2017 mazda 6 touring can't connect android auto - Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum
User Tag List

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 (permalink) Old 01-28-2019, 12:07 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Unhappy 2017 mazda 6 touring can't connect android auto

"To use Android Auto, Please stop your car and check your Android phone"
I got this message after installing mazda's android auto kit on my 2017 mazda 6 touring.
I try to connect Moto x pure edition mobile phone. I didn't try any other device yet.
Anyone see the same problem??
Can someone help me with that??
umg1989 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old 01-28-2019, 01:55 PM
Registered User
 
blackngold75's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Northern Delaware
Posts: 62
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
Hopefully you have Android Auto app installed on your phone? Normally, that screen message indicates that you need to answer some prompts from the phone to allow the Mazda system and the phone to share information. If that's not the case, make sure all connections were made correctly as per the instructions when the kit was installed.

Also - what version of the Mazda Infotainment software is installed?

2017 Grand Touring, Soul Red
OEM Splash Guards|OEM Cargo Net|LED Courtesy Lights|LED License Plate Lights|OEM Android Auto/Carplay Retrofit|Remote Start
blackngold75 is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old 01-28-2019, 02:26 PM
Registered User
 
dcoulombe's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: QC, Canada
Posts: 75
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Thanks: 18
Thanked 12 Times in 9 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
Also, be sure to use a quality cable.

I had a lot of instability (phone disconnected or rebooted randomly) with Apple Carplay at first. That was with a cheap cable.

Changed the cable and all is good now.


Sent from my iPhone using Tapatalk
blackngold75 likes this.
dcoulombe is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 17 (permalink) Old 01-28-2019, 05:50 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by blackngold75 View Post
Hopefully you have Android Auto app installed on your phone? Normally, that screen message indicates that you need to answer some prompts from the phone to allow the Mazda system and the phone to share information. If that's not the case, make sure all connections were made correctly as per the instructions when the kit was installed.

Also - what version of the Mazda Infotainment software is installed?
The Infotainment Software Version: V70.00.100 NA
I installed Android Auto on my phone. Android Auto app also said the same message.
I double check the connection is perfect.
umg1989 is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old 01-28-2019, 05:52 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by dcoulombe View Post
Also, be sure to use a quality cable.

I had a lot of instability (phone disconnected or rebooted randomly) with Apple Carplay at first. That was with a cheap cable.

Changed the cable and all is good now.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thank you
I will try with different cable, also with mobile model.
umg1989 is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old 01-28-2019, 07:22 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
I checked with
Moto x pure eddition (Android 7.0)
Google pixel 2 (Android 9.0)
iPhone 6s

The infotainment said "Car is not parked". So, can't connect with Android Auto & Apple Carplay.
But when I put eBrake, infotainment allow me to connect.

Second thing is that, touch is working with Apple Carplay.
Touch screen is not working with Android Auto at all, I have to use center console.
umg1989 is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old 01-29-2019, 07:45 AM
Registered User
 
blackngold75's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Northern Delaware
Posts: 62
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
https://www.mazdausa.com/siteassets/...tart-guide.pdf

2017 Grand Touring, Soul Red
OEM Splash Guards|OEM Cargo Net|LED Courtesy Lights|LED License Plate Lights|OEM Android Auto/Carplay Retrofit|Remote Start
blackngold75 is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old 01-29-2019, 09:31 AM
Registered User
 
dcoulombe's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: QC, Canada
Posts: 75
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Thanks: 18
Thanked 12 Times in 9 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
Interesting. Android auto requires the car to be parked and not Apple Carplay.

Another difference I spotted was the navigation button. It brings you to the recently used navigation app on Android auto and Apple maps on carplay. No 3rd party. Hope that changes in the future...


Sent from my iPhone using Tapatalk
dcoulombe is online now  
post #9 of 17 (permalink) Old 01-29-2019, 05:32 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by blackngold75 View Post
I did follow all the instructions for android auto and apple carplay as well.
Main thing is that I have to engage the e brake, both devices are not connecting when car is in Park.
Even if After successful connection of android auto the touch screen is not working at all for android auto.
It means it doesn't read the parking status.
Also check the wiring again. The wiring is perfect according to diagram.

If I will install V70.00.100 NA version again will solve the problem??
umg1989 is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old 01-29-2019, 05:35 PM
Registered User
 
blackngold75's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Northern Delaware
Posts: 62
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
the touch screen does not work with Android Auto. That's a Google design decision, at least that is what has been posted elsewhere.

2017 Grand Touring, Soul Red
OEM Splash Guards|OEM Cargo Net|LED Courtesy Lights|LED License Plate Lights|OEM Android Auto/Carplay Retrofit|Remote Start

Last edited by blackngold75; 01-29-2019 at 06:07 PM. Reason: correction
blackngold75 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome