Swapped in Fusion motor, have plug not connected - Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 01-13-2019, 10:34 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Swapped in Fusion motor, have plug not connected

Hello all,

So I swapped in a 2009 Fusion into my 2008 Mazda6

Swap went well, no issues.

Car fired right up, sounds good, no check engine light

However, I have 1 gray 3 wire connector not connected to anything.

It is part of the engine harness, it seems to want to go towards the transmission.

The colors of the wires are

Black
Green
Yellow with red stripe.

Here is a pic


Anyone know where this goes.

I have not driven the car as I do not have any coolant, I will get some tomorrow and take it for a drive.

it bugs me that this plug is not connected.

I hope someone knows where it goes, I have looked everywhere for it!
Crispin Schnur is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 01-13-2019, 10:35 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Crispin Schnur is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 01-13-2019, 10:39 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
well heck, I am having trouble getting it to show up

Crispin Schnur is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 01-14-2019, 09:30 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Found the answer.

Just want to post it in case anyone ever searches for the same thing.

The back of the trans, closest side to the firewall is a sensor.

The connector goes there to it.

All fixed.

Now onto fixing it's other issues.
Crispin Schnur is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 01-14-2019, 09:39 PM
Registered User
 
bluedevil6's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Canal Fulton Ohio
Posts: 591
Mentioned: 55 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 202 Post(s)
Thanks: 32
Thanked 35 Times in 33 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Crispin Schnur View Post
Found the answer.

Just want to post it in case anyone ever searches for the same thing.

The back of the trans, closest side to the firewall is a sensor.

The connector goes there to it.

All fixed.

Now onto fixing it's other issues.


Glad you found it I was wondering, Iíve looked all over and couldnít find anywhere it would go lol


Sent from my iPhone using Tapatalk

2007 6 Hatch 3.0 V6 ATX

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mods tinted windows, trans cooler, triple gauge dash pod, EGR tube delete, TB coolant bypass, gutted exhaust w/ MagnaFlow muffler
To Come lowering springs, sway bars, subframe brace, strut tower brace
Places to find me-
->
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
<- ->
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
<- ->
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
<-


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bluedevil6 is online now  
post #6 of 6 (permalink) Old 01-14-2019, 11:32 PM
Registered User
 
waughoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Edmonds, WA
Posts: 1,796
Mentioned: 90 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 422 Post(s)
Thanks: 7
Thanked 115 Times in 110 Posts
Groans: 0
Groaned at 1 Time in 1 Post
Garage
iTrader: 0 reviews
Congrats on solving it and thanks for circling back to close the loop.

Alex
2004 6s Wagon MTX - grocery hauler
---}
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
{---

MODS: Tinted windows, RX8s with 225/45 R18s,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
waughoo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome