Smart Rover 9" Android Head Unit. - Page 31 - Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum
User Tag List

 23Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #301 of 307 (permalink) Old 04-19-2017, 09:29 PM
Registered User
 
Join Date: May 2014
Posts: 189
Mentioned: 29 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 34 Times in 22 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by DphAmT View Post
Hi! I'm trying to install my backup camera but I'm kind of stuck.

I connected the ground wire to the head unit side connector. What got me confused is the blue/white wire that you said to connect to the AMP-CON wire. That wire leads to the Canbus Decoder module. The part I'm stuck with is the blue/red wire. I tried testing to connect it to the factory harness red/white wire but nothing happened. I'm not comfortable with cutting into the factory harness so I tried to just stick the wire in. That didn't work but I noticed a white/red wire in the same factory harness. I tried sticking the 12v to 6v blue/red wire in there too but that didn't work as well. I'm pretty stuck.
@Hisma, @chutoyy, @Donkey Grundle, @Interlukens 1. Please help!
someone managed to get backup cam working on manual transmission and I think he posted his results somewhere. Wasn't me, unfortunately, so I can't help. Sorry.
Hisma is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #302 of 307 (permalink) Old 04-19-2017, 09:33 PM
Registered User
 
Join Date: May 2014
Posts: 189
Mentioned: 29 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 34 Times in 22 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by OCTOGONPC View Post
Someone posed a question on this device, and thought about you guys!



Q: Can this device be used in the car to play audio
https://www.amazon.com/Alloyseed-Alu..._cd_al_qh_dp_i

A:
I just tested my 7-Port Alloyseed device in my 2014 Mazda 6, and when one (1) USB Drive was plugged in, it played just fine, however I got a USB Read Error when I added a second USB Drive. I brought this unit for my 4K Sony Android TV, and it works with multiple items installed. SO, if your head unit it a Smart Unit (like one powered by Android), and can see Multiple drives / devices, this should work very well.

Love to know IF this can be done. Peace!
Yes it should. You have to see the power requirements of the device you are powering to be sure though. USB 2.0 (which is in these HUs) maxes out at 500mA. So you cannot plug in devices that draw any more than that. A standard thumb drive wouldn't have anything to worry about.
Hisma is offline  
post #303 of 307 (permalink) Old 04-19-2017, 10:31 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Groans: 6
Groaned at 3 Times in 3 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Hisma View Post
pretty sure iqnavi does support displaying the parking sensors. They show it in one of their demo videos.

Skip to 11 minutes


I have iqnavi on my unit, but no parking sensors, so I can't confirm if this works or not.
Brilliant, thanks for that! I'm keen for my unit to turn up.
fredaroony is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #304 of 307 (permalink) Old 04-21-2017, 06:09 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Groans: 6
Groaned at 3 Times in 3 Posts
iTrader: 0 reviews
The Tomtom GO app works perfectly if anyone wants to know.

Last edited by fredaroony; 04-21-2017 at 06:58 PM.
fredaroony is offline  
post #305 of 307 (permalink) Old 04-22-2017, 04:48 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Groans: 6
Groaned at 3 Times in 3 Posts
iTrader: 0 reviews
Parking sensors display for front and rear plus the actual sensor that is going off.
fredaroony is offline  
post #306 of 307 (permalink) Old Yesterday, 01:54 PM
Learners License
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Anyone having issues with the back-up camera feed cutting out? I have a 6-speed so the seller had rewired the adapter to ensure the camera was functional. The feed always comes on when I go into reverse but when I start turning my steering wheel, the feed cuts out and comes back. I have checked my connections over and over and I can't seem to figure it out.
akgos11 is offline  
post #307 of 307 (permalink) Old Yesterday, 07:47 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Groans: 6
Groaned at 3 Times in 3 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by akgos11 View Post
Anyone having issues with the back-up camera feed cutting out? I have a 6-speed so the seller had rewired the adapter to ensure the camera was functional. The feed always comes on when I go into reverse but when I start turning my steering wheel, the feed cuts out and comes back. I have checked my connections over and over and I can't seem to figure it out.
Mine has gone black a couple of times but not in the middle of using it.
fredaroony is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome