Battery stays on after I turn ignition off - Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum
User Tag List

 5Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 44 (permalink) Old 06-07-2015, 12:55 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Battery stays on after I turn ignition off

Hello all,
I've got a 2014 touring and only a few days ago when I park and hit the ignition switch my battery won't turn off. The radio stays on and I can work the cabin lights but the AC turns off. I've tried over and over again depressing the brakes and turning the car on and off and it won't work. I've found if I drove the car about 30 seconds and try again I have success. Is anyone else having a similar issue? I've gone through most of the forum and haven't seen anything similar. Does anyone know a solution? This is driving me nuts. Thanks!
Ointhepmp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 44 (permalink) Old 06-07-2015, 02:57 PM
Registered User
 
Jerrycobra's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: So Cal
Posts: 912
Mentioned: 23 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 304 Post(s)
Thanks: 75
Thanked 146 Times in 116 Posts
Groans: 1
Groaned at 3 Times in 3 Posts
iTrader: 0 reviews
disconnect your battery on the negative terminal for 5 minutes and see if the issue goes away. Usually that resets everything and fixes the electrical bugs the car runs into.

2014 Mazda 6 Touring Liquid Silver
[ OVT 91 octane tune ][ CS Power Series SRI+Airbox ][ Racing Beat Axleback ][Paddle Shift retrofit][ Morimoto XB35 35w 5000k HID lows ][ LED interior lights and plate lights ][ 3M FX HP Tint ][ Dipped rims and dipped trim ]

Jerrycobra is offline  
post #3 of 44 (permalink) Old 06-09-2015, 11:30 AM
Registered User
 
Daveandthe6's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: STL
Posts: 133
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 15 Times in 10 Posts
Groans: 0
Groaned at 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
Do you have a manual nor automatic?
Daveandthe6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 44 (permalink) Old 06-24-2015, 07:49 PM
Learners License
 
SoCal9erfan1's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Ointhepmp View Post
Hello all,
I've got a 2014 touring and only a few days ago when I park and hit the ignition switch my battery won't turn off. The radio stays on and I can work the cabin lights but the AC turns off. I've tried over and over again depressing the brakes and turning the car on and off and it won't work. I've found if I drove the car about 30 seconds and try again I have success. Is anyone else having a similar issue? I've gone through most of the forum and haven't seen anything similar. Does anyone know a solution? This is driving me nuts. Thanks!
OMG!!!!!!! I thought i was the only one with that issue sometimes takes me up to 7-8 minutes before it will shut down has anyone else has this issue and know the answer? I've taken my car to dealer 3 times and they still cant fix it someone help please
SoCal9erfan1 is offline  
post #5 of 44 (permalink) Old 06-24-2015, 10:41 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Location: Dallas
Posts: 325
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 91 Post(s)
Thanks: 7
Thanked 38 Times in 35 Posts
Groans: 7
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by SoCal9erfan1 View Post
OMG!!!!!!! I thought i was the only one with that issue sometimes takes me up to 7-8 minutes before it will shut down has anyone else has this issue and know the answer? I've taken my car to dealer 3 times and they still cant fix it someone help please
This is going to sound really stupid, but... have you tried just opening the driver's door when this happens? Some of the electical accessories (like the windows, for example) continue to work until you open the door.
blitzoid is offline  
post #6 of 44 (permalink) Old 06-25-2015, 11:39 PM
Registered User
 
eyedocorlando's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: PA
Posts: 303
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 87 Post(s)
Thanks: 138
Thanked 38 Times in 33 Posts
Groans: 1
Groaned at 5 Times in 3 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
Are you shutting the car down in Neutral instead of Park? If so, things will stay on ACC.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
eyedocorlando is offline  
The Following User Says Thank You to eyedocorlando For This Useful Post:
OCTOGONPC (07-15-2017)
post #7 of 44 (permalink) Old 06-26-2015, 07:28 AM
Rally Racer
 
FusionGT's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Vermont
Posts: 1,602
Mentioned: 49 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 355 Post(s)
Thanks: 286
Thanked 361 Times in 273 Posts
Groans: 11
Groaned at 2 Times in 2 Posts
Garage
iTrader: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by eyedocorlando View Post
Are you shutting the car down in Neutral instead of Park? If so, things will stay on ACC.
That's exactly what I was thinking, since I've done it before... Haha.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Has your Mazda ever climbed a mountain?
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
FusionGT is offline  
post #8 of 44 (permalink) Old 08-03-2015, 09:13 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Still having the issue. Just started again last week, I've been trying to shut my car off for 30 minutes
Ointhepmp is offline  
post #9 of 44 (permalink) Old 01-13-2016, 11:05 AM
Learners License
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
2014 Mazda 6, same issue. After I put the car in Park, hit the ignition button, the engine turns off, but the car goes into Aux Mode.. radio works, and car beeps if the door is open. I put my foot back on the break, move the shifter out of park and back into park, press the ignition button, and it turns off. Its almost like the shifter isn't going all the way into Park. Not sure the proper name for "shifter".

Anyone else?
kbabe is offline  
post #10 of 44 (permalink) Old 02-01-2016, 11:29 AM
Learners License
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
I've been having the same issue for at least around 6 months now with my 2014 6. I've been periodically looking in the forum(s) for answers, and this is the first time I've found anything.

The way I fix it is to pull the shifter all the way to the right (never leaving 'Park') and then letting it pop back to the left. After that, I turn the car back on (no ignition - foot off brake) and then try to turn it off again... hit the "On" button twice, basically. This resolves the issue 100% of the time for me, though it sometimes takes repeating the steps once or twice more. I can also state that this happens every day on almost every drive. Rare to have it NOT happen, honestly.

When I asked about it at the dealer, they seemed perplexed and also had me try some other things I see recommended in this thread while I was there... opening the door, rolling down the driver side window, etc. On that day, we did also have success with the "open door" method, but I haven't tried that since then, given the rate of success with the "shifter" method.

I'm going to try disconnecting the battery to reset things, and see what I get (though I think we did that at the dealership as well).

Will update as soon as I can...
Sheree G likes this.

Last edited by jl4strng; 02-01-2016 at 11:32 AM. Reason: Forgot a factoid
jl4strng is offline  
The Following User Says Thank You to jl4strng For This Useful Post:
Sheree G (03-22-2018)
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome