shift E solenoid preformance or stuck - Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 01-25-2010, 02:22 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
i have a problem with the auto 4 speed trans on my 05 2.3L. i have scanned the code and it is coming up as shift solenoid E performance or stuck. when i reset the code the car drives great. the AT light comes on periodicity and stays on until it is reset.

has any one had a problem like this? what should i do?

thank you.
keegan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 01-26-2010, 12:44 AM
Registered User
 
kcfan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 5
Thanked 6 Times in 6 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
QUOTE (keegan @ Jan 24 2010, 10:22 PM)
Quote:
i have a problem with the auto 4 speed trans on my 05 2.3L. i have scanned the code and it is coming up as shift solenoid E performance or stuck. when i reset the code the car drives great. the AT light comes on periodicity and stays on until it is reset.

has any one had a problem like this? what should i do?

thank you.[/b]

might be a electrical problem
kcfan is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 01-26-2010, 01:25 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
how or where would i start looking for something like that?

-keegan
keegan is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 01-26-2010, 02:29 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
the code is p0771
keegan is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 01-26-2010, 05:58 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
bump.
keegan is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 01-27-2010, 02:10 AM
Registered User
 
QuickSilver6's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: California/Nevada
Posts: 403
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 11 Posts
Groans: 0
Groaned at 2 Times in 2 Posts
iTrader: 1 reviews
Send a message via Yahoo to QuickSilver6
QUOTE (keegan @ Jan 25 2010, 10:29 PM)
Quote:
the code is p0771[/b]
Found this on another site http://www.mazda3club.com/showthread.php?t=42080
QuickSilver6 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 01-29-2010, 03:57 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
thanks for the link. i am taking it to a trans shop today. i will let you know how it goes.
keegan is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 01-31-2010, 02:35 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
the car is at the shop now. they are starting on it monday.
keegan is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 02-03-2010, 10:48 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
i am getting my car back tomorrow. the shop installed a new shift solenoid valve. they said yesterday the bill would be around $500. i hope this fixes the issue at hand. i will keep you posted.

-keegan
keegan is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 02-08-2010, 12:06 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
got the car back. $560 bill. drove the car for 20 min, and the light came back on. not good. back to the shop.
keegan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome