check engine code P0442 - Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 08-15-2009, 02:07 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
This code just came up on my 03 and I was wondering if anyone else has came acrossed this. If so, what should I be checking and where should I be checking?
20hawkins03dm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-15-2009, 04:48 PM
Learners License
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
make sure your gas cap is on tightly- clear the code- disconnect the battery and see if it comes back. it may take a while. if it comes back you you need to check all vacuum lines/hoses in your evap emissions system for cracking -dryrottong- etc. a small leak is kinda hard to find on your own. the dealers usually have a smoke machine to find difficult leaks. my 03' 6s light came on last week with the same code. i think it was a loose gas cap.
jiminEcricket is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-16-2009, 07:21 PM Thread Starter
Learners License
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
QUOTE (jiminEcricket @ Aug 15 2009, 02:48 PM)
Quote:
make sure your gas cap is on tightly- clear the code- disconnect the battery and see if it comes back. it may take a while. if it comes back you you need to check all vacuum lines/hoses in your evap emissions system for cracking -dryrottong- etc. a small leak is kinda hard to find on your own. the dealers usually have a smoke machine to find difficult leaks. my 03' 6s light came on last week with the same code. i think it was a loose gas cap.[/b]

That what I have been looking at. I have cleared the code but haven't had the chance to drive it to see if it would come back. Thanks. Let me know what you find out.
20hawkins03dm is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 08-20-2009, 08:32 PM
Learners License
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
[quote]
That what I have been looking at. I have cleared the code but haven't had the chance to drive it to see if it would come back. Thanks. Let me know what you find out.



have been driving the car (well, my wife has) and up till now no check engine light. so it seems it was the loose gas cap. hope your fix is this simple
jiminEcricket is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome