*New Here* I am in some TROUBLE! 2004 Mazda 6i - Page 3 - Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum
Go Back   Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum > Technical / Performance / Model > Mazda 6 1st Generation (2002-2008) > Engine / Drivetrain > 2.3L I-4
New User? Register
Mazda6Club.com is the premier Mazda 6 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-02-2013, 01:38 PM   #21 (permalink)
Learners License
 
AyB88's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Loudoun, VA
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
Default

To reset ECU, unplug the battery for roughly about 10 minutes, and step on your brakes for a few minutes, that way it'll clear out any left over electricity in your system. Go through all your connections, make sure they are dry. Follow Final Impacts directions.

Good luck man!
AyB88 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-09-2013, 08:23 PM   #22 (permalink)
Learners License
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Default

well its been a few weeks and everything is good besides random stalls when taking off from stops. I can drive on the highway forever and it be fine but as soon as I come to a stop and take off 50% of the time it will stall, sometimes die and sometimes just jerk the hell out of me. I know its not me doing this because before washing the motor it never done it. So I am just confused and lost.
hcokiid is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2013, 05:37 PM   #23 (permalink)
Learners License
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Default

Anyone?!?
hcokiid is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-17-2013, 01:14 AM   #24 (permalink)
Learners License
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Groans: 2
Groaned at 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by Final Impact View Post
Be warned that that little misfire over time will cost you money by killing the CAT.

You really need to pull all the connections apart and clean and dry them. Soap and water, couple cans of compressed air to blow dry, and some dielectric grease applied liberally to keep the water out. Don't apply it over fungus or corrosion. It won't stop work in progress.

Find where the oil is leaking from. Some only leak at speed and the oil hits the ground never touching the car so its not apparent it has a leak. Althoguh it could be burning it. What have the OCI's been?

Edit - 2nd the shitty coil!
Killing the cat might save him money
cricket45auto is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-17-2013, 01:48 AM   #25 (permalink)
Learners License
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Groans: 2
Groaned at 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
Default

Try checking out your 1st 02 sensor maybe it got wet and is on the way out. You say that it jerks from a stop but works fine at constant speed msybe a/f ratios goin crazy. Also check all fuses at kick panels in cabin, as well as the ones in the engine bay next to the battery
cricket45auto is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-27-2013, 08:26 PM   #26 (permalink)
Registered User
 
Sean486's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mechanicsburg, PA
Posts: 99
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Thanks: 21
Thanked 13 Times in 12 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Default

Have you read the codes yet?
__________________
'10 Mazda 6 i Grand Touring 61K Black
'05 Mazda 6 iSport 206K Charcoal (sold)
'06 Mazda 5 69K Blue (sold)
'92 Subaru SVX Lsi 162K Liquid Silver
'07 Honda Odyssey EXL 66K
Sean486 is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Mazda 6 Forums : Mazda 6 Forum / Mazda Atenza Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 12:45 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2